fbpx
spot_img
spot_img

Джулай Морнинг 2020

Ще посрещнем ли слънцето на новото начало и тази година?

Вирусът, който разтърси света последните месеци, заплаши и честването на една красива българска традиция, датираща от седемдесетте-осемдесетте години на миналия век. 

Джулай Морнинг е летен рок фестивал в България, произлязъл от хипи движението и желанието на българите за промяна. Провежда се ежегодно по бреговете на Черно море между 30ти юни и 1ви юли под съпровода на едноименната песен на Юрая Хийп, превърнала се в символ на Джулая. 

Фестивалът, провокиран от омразата на свободомислещите към комунизма, остава и до днес символ на първото утро на едно по-добро бъдеще. 

Община Каварна съобщава преди броени дни, че прочутото авантюристично събитие няма да се провежда на обичайната си локация в село Камен бряг поради увеличаващият се брой на заразени с Ковид19. 

След удължаването на Извънредната епидемичната обстановка в страната до 15 юли, хиляди почитатели на рок музиката и нейната символика посрещат с тъга новината, че до вчера беше възможно Джулай Морнинг да бъде отменен изцяло. 

Събитието представлява интерес не само за българи, но и за туристи от цял свят, наслаждаващи се в първата лятна нощ на известни български и чуждестранни рок банди по бреговете на Черноморието. Лятото започва с пречистващата сила на първоюлското утро, когато мнозина забравят за студа на водата и посрещат слънцето с усмивка, заобиколени от солените вълни на желаната промяна. 

За щастие, въпреки тъжната вест от Камен бряг, вчера стана ясно, че събитието не е отменено. 

По последни данни от радио „Фокус“ – Варна и Българското национално радио домакин на събитието през 2020 година ще бъде нос Шабла. В официалния сайт на обичаната дестинация вече са обявени и рок групите, които ще се грижат за настроението на хипарите тази година, а именно „Фара Бенд“ и „Do sho band“. Да не забравяме, че във фестивално настроение ще бъде и Бургас, също очакващ своите посетители на 30-ти юни.

Предизвикателството на 2020 година с името Корона Вирус наложи на хора от всички възрасти много ограничения, но най-летният празник на свободния дух ще остане непокътнат от обстоятелствата и тази година. 

Както е казал и американският автор на фентъзи и научна фантастика Брандън Сандърсън:

„В този свят понякога бушува буря. Но помни, след нея винаги се издига слънцето.“

За повече информация вижте Община Шабла и тук

spot_img

Най-популярни