fbpx
spot_img
spot_img

5000 BTC измама: Елон Мъск не раздава биткойн

Броят на измамите с раздаване на биткойни се увеличава бързо на фона на нарастващите цени на криптовалутите и задълбочаващата се икономическа криза в световен мащаб. Тези измами твърдят, че известни хора раздават биткойн, като изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск и кандидатът за президент на САЩ Майкъл Блумбърг.

Биткойн измами

Измамите с раздаването на биткойни твърдят, че знаменитостите раздават биткойни или други криптовалути се увеличават, докато безработицата расте по време на пандемията на коронавирус и произтичащите от това икономически кризи. Видеоклипове, включващи интервюта на живо с председателя на Елон Мъск „5000 BTC Giveaway“, редовно се появяват в Youtube. Видеоклиповете обясняват:

За да участвате, просто трябва да изпратите 0,1 BTC до 20 BTC на адреса на вноската и ние веднага ще ви изпратим обратно 0,2 BTC до 40 BTC на адреса, от който сте го изпратили.

Видеоклиповете уточняват, че колкото повече биткойни изпратите, толкова повече биткойни ще получите обратно, подчертавайки, че „Можете да участвате само веднъж.“ Например, измамниците твърдят, че ако изпратите 20 биткойни, ще получите 40 биткойни обратно.

Всеки видеоклип показва биткойн адрес и URL адрес на уебсайт, съдържащ допълнителна информация. „Вярваме, че blockchain и bitcoin ще направят света по-справедлив и отворен. Настоящата финансова система е остаряла “, отбелязва сайтът за измама, твърдейки:

За да ускорим процеса на масово усвояване на криптовалути, ние се ангажирахме с общо 5000 биткойна, които да раздадем.

Уебсайтът също има информация за „специален бонус“, който гласи, че „Ако изпратите 5+ BTC , ще получите 10+ BTC обратно + 50% бонус.“

Youtube забрани редица тези измамни видеоклипове, но те все още продължават да се появяват редовно. Към момента на писането на тази информация най-малко четири видеоклипа за измама с раздаване на 5000 BTC с участието на Palihapitiya са изброени в платформата за споделяне на видео, собственост на Google.

Няколко канала в момента предават на живо тази измама в YouTube

Освен известни инвеститори милиардери като Chamath Palihapitiya, знаменитости и политици също са били насочени от измами с раздаване на криптовалути. Миналата седмица имаше подобна измама за раздаване на биткойни, в която участва бившият кандидат за президент на САЩ Майкъл Блумбърг. Изпълнителният директор на медийния милиардер и бивш кмет на Ню Йорк отпадна от състезанието, за да стане президент на Съединените щати на 4 март. Фалшивият видеоклип за издаване на биткойн Майкъл Блумбърг помоли зрителите да прехвърлят между 0,1 BTC и 250 BTC на показания биткойн адрес на екрана. Целевите борси за криптовалута и техните изпълнителни директори също бяха насочени като Coinbase и нейния изпълнителен директор Брайън Армстронг.

Уебсайтове за измама претендират, че Елон Мъск отпуска биткойн

Друг популярен човек, често представен от биткойни измамници, е изпълнителният директор на Tesla Елон Мъск. Уебсайт, имитиращ платформата за публикуване на Medium, продължава да се показва под различни URL адреси. Това твърди, че е официалният уебсайт на Elon Musk BTC и ETH . Измамниците популяризират раздаването на различни социални медийни платформи, като Twitter и Reddit. След определен период един и същ сайт ще се премести в друг URL адрес и предишното име на домейн вече няма да бъде достъпно.

„Нашият маркетинг отдел тук, в Tesla HQ, излезе с идея: да проведе специално събитие за раздаване за всички фенове на криптовалутите… Ако искате да участвате, това е наистина просто“, написаха измамниците. „Ако изпратите 5 BTC или 100 ETH , ще получите голямата награда: чисто нов Tesla Model S Performance с полунощен сребрист металик, плътен черен и червен екстериор с много покритие, включена доставка. DM ме в Twitter, ако сте го направили и ние ще организираме доставката възможно най-скоро. “ Уебсайтът също така предлага две „официални“ връзки за посетителите, за да получат „безплатни“ биткойни и ефириум.

Подаръци в биткойни или други криптовалути като тези, представени по-горе, са измами. Милиардерите инвеститори като Palihapitiya често казват добри неща за биткойн, включително съветват хората да имат 1% от активите си в криптовалутата. Наскоро Мъск каза на автора на Хари Потър Дж. К. Роулинг, че биткойн е „ солиден “ в сравнение с фиатните пари на правителствата. Нито една от тях обаче не раздава никакви биткойни или други криптовалути. Внимавайте с всеки, който обещае да удвои всеки биткойн, който ги изпратите, тъй като тази настройка винаги е измама.

spot_img

Най-популярни